Hasiči mali minulý týždeň 470 výjazdov, horelo 131-krát

23.07.2012 Bratislava

Bratislava 23. júla (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) uskutočnili počas uplynulého týždňa spolu 470 výjazdov k požiarom, dopravným nehodám a ostatným udalostiam. Za týchto sedem dní vzniklo na území SR 131 požiarov, ktoré spôsobili priame materiálne škody predbežne vyčíslené na 275.344 eur.

Pri požiaroch nebola žiadna osoba usmrtená a osem ľudí utrpelo zranenie. Uchránené hodnoty boli vyčíslené na viac ako 1,5 milióna eur. Od začiatku roka vzniklo na území Slovenska celkovo 8698 požiarov, ktoré spôsobili priame materiálne škody predbežne vyčíslené na 13,9 milióna eur. Pri požiaroch bolo 34 osôb usmrtených a 147 zranených. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2011 je počet požiarov v tomto roku vyšší o 1631 a priame škody spôsobené požiarmi sú vyššie o 4,3 milióna eur. Počet usmrtených osôb je v porovnaní s minulým rokom nižší o deväť a počet zranených o jedného viac ako vlani.

Uplynulý týždeň uskutočnili príslušníci HaZZ aj 339 záchranných a technických zásahov. Z toho 109 výjazdov bolo k dopravným nehodám, ktoré súviseli s vyslobodzovaním zakliesnených osôb a poskytovaním predlekárskej a technickej pomoci účastníkom cestnej premávky vrátane odstraňovania ekologicky nepriaznivých následkov dopravných nehôd a 230 výjazdov vykonali k ďalším záchranným a technickým zásahom, ktoré ohrozovali život a zdravie občanov. Pri uvedených dopravných nehodách boli štyri osoby usmrtené, 67 utrpelo zranenie a ďalších 57 osôb priamo postihli následky týchto udalostí.

Následkom technických a ekologických udalostí, pri ktorých zasahovali príslušníci HaZZ, bolo usmrtených spolu deväť ľudí, 80 ich bolo zranených a ďalších 78 osôb bolo priamo postihnutých následkami týchto udalostí.

TASR dnes informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.
 

Vyberte región